ФОТО: Како кичевчанец во Дубаи го одбележа 11 октомври

Македонското знаме се развеа над Дубаи по повод националниот празник 11 Октомври! Во Дубаи има значителна колонија на кичевчани кои

Read more

Нови бекатон плочки и канделабри на ул. „11 Октомври“ во Кичево

Деновиве заврши поставувањето на новите канделабри и бекатон плочки на тротоарите на една од најстарите улици во Кичево 11 –ти

Read more

Феноменот Кичево на две тркала

Кој можеше да претпостави дека токму во нас кичевчани лежела толкава страст за педалање? Па можеби и не е за

Read more