Деспотоски: Денешното чествување е доказ за нашата доследност во почитувањето на вредностите

Кичево денеска го слави својот патронен празник – 11 Септември. На свеченоста, што се одржа  на градскиот плоштад, пред присутните граѓани

Read more

Кичево го прославува Денот на ослободувањето

По повод 69 години од првото ослободување на Кичево, Општина Кичево пред платото на Домот на културата Кочо Рацин организира

Read more

11 септември – Ден на ослободувањето на Кичево

На денешен ден, 11 септември 1943,  по капитулацијата на Италија во Втората светска Војна, партизанските единици по жестоки борби го

Read more