ФОТОГАЛЕРИЈА: Одбележана 70-годишнината од битката кај Кленоец

Организацијата на резервните офицери на Република Македонија, во соработка со МЗ Кленоец и општинската организација на Сојузот на борците Кичево

Read more

ФОТОГАЛЕРИЈА: Скромно одбележан денот на ослободувањето на Кичево

Со положување на свежо цвеќе на Спомен костурницата на Китино Кале каде почиваат 555 борци од НОВ и симболично подигање

Read more

Денот на ослободувањето на Кичево се одбележува без поголеми свечености

Големиот  историски датум , 70 години од првото ослободување, Кичево ќе го прослави поскромно од големината на самиот јубилеј, без соодветна

Read more
Exit mobile version