1000 години Охридска Архиепископија, промотивно видео и програма за одбележувањето

Со Свечена академија во присуство на членовите на Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиепископија предводени од

Read more

КУД „Бисер” настапи пред гостите на VIP – операторот во Маврово

КУД„ Бисер” Кичево во вторникот 7 мај, настапи  пред гостите  на ВИП- операторот од цел Балкан, што го организира туристичката

Read more

Monastery of Sveta Bogorodica Prechista Kichevska (Holy Mother of God -Immaculate Kichevska)

HOW TO REACH THE MONASTERY The monastery dedicated to Holy Mother of God – Immaculate (Sv. Borodica Prechista), or better

Read more