Концерт на „Танец“ во Кичево

Ансамблот за песни и игри „Танец“ од Скопје синоќа одржа концерт во Кичево. Големата сала од Центарот за култура беше преполна со љубители на македонски песни и ора.

Концертот беше преполн со динамика и разновидност. Многубројните присутни можеа да ги проследат ората Раштак, Осоговка, Копачка, Тресеница, додека вокалистите на „Танец“ испонија повеќе песни, а не изостанаа ни инструментални изведби на реномираниот оркестар.

Прочитај повеќе