Тешка кражба во Кичево, украдено голема сума на пари и накит

Во Кичево вчера, во време од 09,00 до 14,00 часот, непознат сторител со употреба на погоден предмет извршил тешка кражба во станот на Б.К.(42), од каде одзел 15.000 евра и златен накит, чија вредност дополнително ќе биде утврдена.

МВР прерзема мерки за откривање на сторителот.