Треска се излеа кај Бигор Доленци (фото)

Реката Треска попладнево се излеа од своето корито кај Бигор Доленци и да ги поплавува локалните ниви причинувајќи штета. Сите реки во кичевскиот крај, без исклучок се со зголемен водостој поради обилните врнежи и позитивните температури.
Влажно и врнежливо време не очекува и во деновите што доаѓаат.

Фото: Благојче Иваноски
Treska B Dolenci (1) Treska B Dolenci (2) Treska B Dolenci (3)

Treska B Dolenci (4) Treska B Dolenci (5) Treska B Dolenci (6)