ФОТО: Тетовско училиште прекриено со големо Албанско знаме

Десетина дена огромно знаме на република Aлбанија е поставена на новиот објект на Основното училиште Братство-Миѓени, во тетовската населба Дреновец.

Се работи за истото знаме кое минатата година на 100 годишнината од денот на албанската држава го прекри целиот објект на Центарот за култура„Ило Антески Смок“ во Тетово.

Граѓаните реагираат на ваквото грубо кршење на законот и велат дека тие што го поставиле само ќе предизвикаат национална омраза во мултиетничк Тетово

Exit mobile version