Денес Горно Строгомиште ќе добие нова училишна зграда

Во село Горно Строгомиште, општина Зајас денеска ќе биде пуштена во употреба новата училишна зграда на подрачното основно училиште „Зекир Даути“. Зградата е изградена со средства од буџетот на Република Македонија.

Во јануари минатата година родители од ова село заедно со своите деца ја бојкотираа наставата поради лошите услови во кои учениците ја изведуваа наставата. Наставата се изведуваше во старо и дотраено училиште без санитарен јазол.

На пуштањето во употреба ќе присуствува заменик-министерот за образование и наука, Сафет Незири

Exit mobile version