Вака се работеше за Кичево да добие струја (фото)

Прекинот на струјата која се случи изминативе денови еден од поголемите кои го памтат кичевчани. Дел од кичевските села сеуште имаат проблеми со напојувањето со електрична енергија. Прекинот беше предизвикан од големото снежно невреме кое го зафати градот вечерта помеѓу саботата и неделата.

Причина за прекинот беше уривање на неколку столбови и дефекти на сите 4 далековоци кои го снабдуваат градот градот со електрична енергија, како во нормални, така и во вонредни ситуации.

Немањето струја предизвика проблеми и нервоза кај кичевчани. Луѓето кои несебично работеа во вонредно тешки услови градот да добие струја и на кои им се заблагодаруваме се наши, кичевчани.

 

 

Кичево уште истиот ден беше посетено од вицепремиерот Владимир Пешевски, директорот на МЕПСО, Синиша Спасов и Игор Гиевски од ЕВН Македонија кои направија увид во состојбата.

Exit mobile version