Реката Вардар пред излевање (ФОТО)

Како последица на силните дождови кои од вчера ја зафатија Република Македонија состојбата со реките е критична на некои места. Реката Вардар која има најголем слив во Македонија е речиси пред излевање.

Метеоролозите и за денешниот ден најавуваат врнежи од дожд кои наместа ќе достигнат и до 30 литри на квадратен метар.

 

Exit mobile version