ФОТО: Василица во Кичево

Кичево. Василица. Василичарскиогнови. Најблиските околу огнот. Топла ракија, песна, мевце, гости од други населби. Ај на другион огон. Пламен дури до небо. Традиција којзнае од кога. Ја испраќаме старата, ја пречекуваме новата со желби да биде поубава. Утрото дечиња цо црвени носиња и суројца, пеат пред во секој двор. За многу години!

ФОТО: Јован Наумоски

Exit mobile version