Да се потсетиме: Веле Матески – Некогаш

Македонската радио телевизија повторно го обнови Скопскиот фестивал на забавни мелодии. Оваа манифестација беше синоним за квалитетна македонска забавна музика. На него продефилираа многу имиња. Меѓу нив и Веле Матески, роден кичевчанец. За жал починат. Да се потсетиме на неговата прекрасна нумера „Некогаш“ испеана токму на скопскиот фестивал.