Документарен филм за Владимир Полежина (ВИДЕО)

Ова е прилично нов документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

Ставен е рамо до рамо со Петре Пирузе – Мајски и Лазар Соколов, едни од носителите на народно-ослободителното движење на Македонија и основачи на современа Македонија. Нови детали за неговиот тежок живот, подем и пад во немилост на режимот.

За Полежина во емисијата зборуваат нашите сограѓани Душан Ристоски и Степан Степаноски.

Филмот е поместен на каналот KicevoTube, каде се трудиме да собереме што повеќе видеа за Кичево и за Македонија. Видеата се претежно во HD резолуција.