ВИДЕО: Вистинска војна на Таксим

Турската полиција успеа да навлезе на плоштадот Таксим каде се судри со илјадниците демонстранти. Неофицијално едно лице го загубило животот. Демонстрантите сеуште го држат паркот „Гези“ откаде избија немирите.