Очекувајте снег за три недели

Во периодот што следи претстои опаѓање на температурите, проследено со облачно време и дожд. Првиот снег се очекува да падне на 12-ти декември откога ќе има и драстичен пад на температурите. Дотогаш просечната дневна температура ќе биде околу 8 степени, додека утринските ќе се движат околу -1 степен. По заладувањето дневната температура ќе достигне максимум 3 степени, додека наутро температурите  под нулата и ќе се симнат и до -5 степени.

Доколку продолжи вакво време, може да очекуваме снежна Нова Година :)!