ФОТО: Заспаното Китино Кале

Ви пренесуваме 14 преубави фотографии од Китино Кале. Калето има своја убавина за секоја сезона, ама наесен е најбогато со бои. Заспано, помалку заборавено, за жал. Чека повторно да блесне во некогашниот сјај. Тука е душата на Кичево. Посетете го!

Фото: Божин Божиноски, Љупчо Зорески