Железничката станица Кичево бојосана во сино

Со средства на компанијата Бали-Бус од Кичево, која стопанисува со дел од железничката станица во Кичево, извршена е делумна санација на некогаш најубавата станица во земјава.
На тоалетите поставени се нови врати, санирани се оштетувањата на кровната конструкција, а во сино е бојосана предната страна на објектот. Интензивните бои на фасадата го прават овој објект забележлив од сите страни. Од Јавното претпријатие МЖ Инфраструктура, најавено е за следната година, железничката станица Кичево целосно да се реконструира, што ќе биде прв градежен зафат на овој објект од почетокот со работа во далечната 1970 год.
Зоран Антоски
Exit mobile version