Земјотрес почувствуван во Кичево, епицентар во Суво Поле

Земјотрес од 2,5 степени според Рихтеровата скала вечерва, околу 18.40 часот, беше почувствуван на подрачјето на Кичево. Епицентарот на земјотресот бил во регионот на Суво Поле, на доста мала длабочина од само 2 километри под земјата. 

Почувствуван е во радиус од неколку километри во селата и во градот Кичево.