Нов земјотрес го потресе југозападниот регион

Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно- математичкиот факултет во Скопје, синоќа во 23 часот и 57 минути, регистрираа земјотрес. Земјотресот беше почуствуван и во Кичево.

Епицентарот се наоѓал на 100 километри југозападно од Скопје и потекнува од струшкото епицентрално подрачје.

Според досегашните податоци, земјотресот е најсилно почувствуван во Струга и околните населени места со интензитет од 4-5 степени според Европската макросеизмичка скала-1998.