Тане Србиноски го фати водичарскиот крст во Кичево [2014]

Тане Србиноски е момчето кое го фати светиот Крст во осветените води на базенот во кругот на домот на АРМ

Read more

Богојавление – Водици

Празникот Водици (Богојавление) народот го празнува како еден од најголемите христијански празници, зашто на тој ден Исус Христос е крстен

Read more

Бобан Стефаноски го фати крстот во Кичево

Младиот Бобан Стефаноски беше најсреќниот кој оваа година го фати крстот во Кичево. Пред преполниот простор околу базенот во Домот

Read more

Честит Крстовден

Денес православните христијани денес празнуваат два настани поврзани со Чесниот Крст – пронаоѓањето на Чесниот Крст на Голгота и враќањето

Read more
Exit mobile version