Настани за овогодинешната манифестација „Биди и ти дел од звезденото небо на Тоше“

Како дел од овогодинешната манифестација „Биди и ти дел од звезденото небо на Тоше“ организирана во чест на големата македонска икона Тоше Проевски, се органираат следните настани:

1) „Јас штотуку спасив живот, а Вие?!“ Крводарителска акција во организација на: фановите на Тоше Проески и црвен крст на град Скопје, а поддржана од Меѓународната фондација Тодор Проески.

5 Октомври, 2013 9:00 – 18:00 Дом на АРМ Скопје

(линк од фб настанот: https://www.facebook.com/events/654022884630585/)

2) „Биди и ти дел од Ѕвезденото небо на Тоше“

6 Октомври, 2013 7:00 часот Плоштад Македонија

(линк од фб настанот: https://www.facebook.com/events/635400423149610/)

Како дел од манифестацијата „Биди и ти дел од звезденото небо на Тоше“ која ќе трае два дена ќе биде организирана изложба на уметнички дела од младиот уметник Александар Поповски од Битола! (линк од фб настанот: https://www.facebook.com/events/554685951271768/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular)

Exit mobile version