До февруари повик за концесионер за автопатската делница Кичево-Гостивар

Најдоцна до февруари следната година ќе биде објавен повик за концесионер за изградба на автопатската делница Гостивар – Кичево, а

Read more

Кичевските средношколци помеѓу најдобрите во Македонија

Според објавената ранг листа на државни средни училишта од екстерните предмети од државната матура во јунискиот испитен рок 2013 година,

Read more

Технолошко – индустриска развојна зона Кичево. Можности и карактеристики

Технолошко – индустриска развојна зона Кичево се состои од два поврзани засебни делови кои функционираат како целина. Предвидени се следните

Read more

Откриени два бунари при реконструкцијата на главната улица

ВИДИ: ФОТОГРАФИИ ОД ЕДЕН ОД ОД ОТКРИЕНИТЕ БУНАРИ Два бунари со чиста вода за пиење се откриени при реконструкцијата на

Read more

11 септември – Ден на ослободувањето на Кичево

На денешен ден, 11 септември 1943,  по капитулацијата на Италија во Втората светска Војна, партизанските единици по жестоки борби го

Read more

Правниот факултет ќе отвори 240 места за постдипломци

Универзитетот „Св. Климент Охридски“-Битола го објави конкурсот за запишување на втор циклус студии, познати како постдипломски студии за следната академска

Read more

Пуштен нов систем за отпепелување во РЕК „Осломеј“

Претседателот на Владата на Република Македонија Никола Груевски денеска официјално го означи почетокот на работењето на новиот транспортен систем за

Read more

Почнува со градба технолошко-индустриската развојна зона „Кичево“

Поттикнување на локалниот економски развој, трансфер на технологии и вештини на работната сила, зголемување на конкурентноста на локалните компании и зголемен извоз

Read more

Конечно реконструкција на главната улица

Фирмата што го доби тендерот за целосно реновирење на главната улица во Кичево „Александар Македонски“ интензивно ги спроведува предвиените активности.

Read more
Exit mobile version