СРЦ Крушино и во септември масовно посетено од граѓаните на Кичево

Категории: Кичево, Слајдер

Иако СРЦ Крушино не е на рамништето од пред 10 или повеќе години, сепак граѓаните на Кичево не сакаат да ги променат навиките.
Така што секојдневно на релација Кичево – Крушино се упатуваат стотици граѓани од сите возрасти, кои во најголем дел одат пеш, но има и такви кои со автомобили и велосипеди доаѓаат во центарот.
И во овие раносептемвриски денови Крушино бележи одлични посети. Младите се рекреираат, играат кошарка, мал фудбал, трчаат по патеката и сето тоа го прават со единствена цел да ја подобрат својата линија и ја зголемат физичката кондиција.
– Секој слободен момент го користиме да дојдеме во Крушино да уживаме на чистиот водух и да одиграме партија баскет. Ако Србија го има Златибор,  тогаш ние го имаме Крушино, само да се рестартира мотелот и да се средат терените, а нашиот град ќе го добие она што го мечтаатповеќето градови во  земјава- посочуваат младите кичевчани, кои ги сретнавме на терените во Крушино.
Зоран Антоски

Коментирај:

(Kicevo.Mk се оградува од сите коментари кои наведуваат на национална, расна и верска нетрпеливост)

Документарен филм посветен на судбините на членовите на првиот президиум на АСНОМ во кој влегувал и нашиот сограѓанин, Владимир Полежиноски, интелектуалец и составувач на првите документи на Асномска Македонија.

FB Analytics


Tags: , , ,