Бесплатни курсеви за странски јазици за невработените во Кичево

Агенцијата за вработување во Кичево и годинава со средства од ЕУ организира бесплатни курсеви за невработените лиза, кои се пријавуваат во Агенцијата како активни баратели на работа.

Овие курсеви имаат за цела да им помогнат на невработените кичевчани подобро да се снајдат на пазарот на труд и полесно да дојдат до работно место.

-Центарот за странски јазици „Биг Бен“ од Кичево повторно започнувасо курсеци по англиски, германски и француски јазик за невработени лица преку АВРМ. За таа цел потребно е во најкус временски рок сите заинтересирани да се пријавите за некој од курсевите во Агенцијата за Вработување на Република Македонија бидејќи бројот на слушатели е ограничен, вели координаторот на овој проект Лауреша Ахмеди.

Курсевите ќе се одвиваат на Македонски и Албански јазик, но пријавувањето се одвива исклучиво преку дирекцијата на Агенцијата за вработување во Кичево.