Во петок традиционално се одржува „Бржданска убавица“

Овој петок, традиционално во село Брждани се одржува познатата манифестација „Бржданска убавица“.

На натпреварот се пријавени 10 девојки. Покрај тоа, најавена е и музичка програма на која ќе настапи Анета и групата Молика, ориентални танци.

За гурманите ќе се подготвува скара и пиво. Почетокот на настанот е во 20.30 часот. Влезот е 60 денари.