ЈП „Комуналец“ набави 15 нови контејнери

Деновиве ЈП Комуналец Кичево  набави 15 нови контејнери. Распоредени се по главните улици и на места каде што беа оштетени старите.

Во иднина се предвидени да се набават уште вакви метални контејнери од 1,1 м2. ЈП Комуналец Кичево апелира до граѓаните да не го фрлаат градежниот шут, камења, земја и други тешки предмети во контејнерите поради нивно оштетување.