ФОТО: Како се прославија Водици низ Кичево и Кичевско! [2014]

Ако викаат: „За Божиќ кај и да си, дома да си“, во Кичево тоа важи и за Водици. Останало аманет од нашите предци да се собираме на огништата откаде потекнуваме и да го славиме големиот празник Богојавление. Со вера, со песна, со обичаи, со добра мисла. И секако, со топла ракија. Кумството се предава од стариот на новиот кум, за догодина и побројни и повесели.

Овие слики нека сведочат за нашето наследство. Нека ни е за многу години Свети Јован!
Галериите не се конечни и ќе се дополнуваат онака како што ќе праќате фотографии. Испраќајте слободно на kontakt@kicevo.mk

КИЧЕВО

БЕЛИЦА

ЦЕР

ПРОСТРАЊЕ

МАЛКОЕЦ

ЕХЛОЕЦ

РАШТАНИ

ОСОЈ

ЛАЗОРОВЦИ

ТУИН

ИЖИШТЕ

КЛАДНИК

СРБЈАНИ

ОСЛОМЕЈ

КЛЕНОЕЦ

ЛАВЧАНИ

ДРУГОВО

ОРЛАНЦИ

ДУШОГУБИЦА

ЈАГОЛ

КОЗИЦА

КНЕЖИНО

КРУШИЦА

ПОПОЛЖАНИ

БРЖДАНИ

БИГОР ДОЛЕНЦИ

ИВАНЧИШТА

ГОРНО ДОБРЕНОЕЦ

ПАТЕЕЦ

ДВОРЦИ

ПОПОЕЦ

ПРЕМКА