Тане Србиноски го фати водичарскиот крст во Кичево [2014]

Тане Србиноски е момчето кое го фати светиот Крст во осветените води на базенот во кругот на домот на АРМ во Кичево.

Покрај Србиноски, по крстот скокнаа уште 30-тина момчиња, а настанот го следеа повеќе од 1000 кичевчани.

Нека е за многу години!

 Видео: Давор Богданоски