Голем застој на сообраќајот на Стража

Поради голема фреквенција на возила и “историските” поправки на мостовите накај Гостивар, сообраќајот преку Стража врви многу споро.

За поминување на превојот потребно е скоро 1 час и 30 минути, а главниот бран на возила кои ќе патуваат накај Скопје допрва доаѓа.